Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Legislatívna rada vlády má nové zloženie, odvolala Luciu Žitňanskú

Lucia Žitňanská Foto: TASR/Martin Baumann

Za nových členov navrhuje minister spravodlivosti Tomáš Borec odborníkov z teórie aj praxe, ktorí spĺňajú všetky odborné a osobnostné predpoklady, že budú kvalitne vykonávať funkciu člena LRV.

Bratislava 16. mája (TASR) - Legislatívna rada vlády (LRV) má nové zloženie. Kabinet dnes odvolal z funkcie predsedníčky Luciu Žitňanskú, podpredsedu Jaroslava Piláta a tajomníka Petra Rohaľa. Vo svojich pozíciách v doterajšej 11-člennej LRV končí jej osem členov.

Za nových členov navrhuje minister spravodlivosti Tomáš Borec odborníkov z teórie aj praxe, ktorí spĺňajú všetky odborné a osobnostné predpoklady, že budú kvalitne vykonávať funkciu člena LRV. Všetci majú skúsenosti z práce v oblasti legislatívy, pričom väčšina navrhovaných členov aj dlhoročné skúsenosti z práce v LRV.

Predsedom sa stal Borec, podpredsedníčkou štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská a tajomníkom LRV Štefan Grman, ktorý je poverený funkciou generálneho riaditeľa sekcie vládnej legislatívy Úradu vlády Slovenskej republiky.

Členmi Rady sa stali riaditeľka odboru legislatívy a milostí Kancelárie prezidenta SR Mária Dreninová, advokát Peter Štrpka z Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR, advokátka Martina Mrázová, riaditeľka legislatívnoprávneho odboru Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Jana Vavrová, člen Predsedníctva Rozhodcovského súdu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory František Poredoš.

K novým členom LRV patrí aj generálna riaditeľka sekcie legislatívnej a majetkovoprávnej ministerstva financií Viera Gajdošová, riaditeľ odboru bezpečnostnej legislatívy ministerstva vnútra Peter Kriška, riaditeľ odboru vnútorných vecí advokácie Slovenskej advokátskej komory Peter Kalata, Daniela Franzenová zo Združenia miest a obcí Slovenska, ako aj riaditeľka kancelárie predsedu OZ KOVO, Konfederácia odborových zväzov SR Monika Benedeková.

Za staronových členov vláda vymenovala predsedníčku vedeckej rady Ústavu štátu a práva SAV Oľgu Ovečkovú, vysokoškolského učiteľa Právnickej fakulty Trnavskej univerzity Vladimíra Huttu a riaditeľku odboru legislatívy a práva ministerstva kultúry Helenu Štrbíkovú.