Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Slovenský letecký simulátor pre stíhačky Mig-29 budú používať Poliaci

Ilustračné foto Foto: Adam Rohaľ/TASR

Kontrakt s Ministerstvom obrany Poľskej republiky na dodávku simulátora v celkovej hodnote viac ako 7 miliónov eur podpísali vo Varšave.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Slovenský letecký simulátor pre lietadlá Mig-29 budú využívať Poliaci. Trenčianska spoločnosť Virtual Reality Media, a. s. (VRM), ktorá pôsobí v oblasti vývoja a výroby simulačných technológií dodá do konca roka 2015 Ministerstvu obrany Poľskej republiky letecký simulátor pre zabezpečenie výcviku pilotov. TASR o tom informoval generálny riaditeľ spoločnosti Vladimír Šimanský.

"Kontrakt s Ministerstvom obrany Poľskej republiky na dodávku simulátora v celkovej hodnote viac ako 7 miliónov eur podpísala v piatok (18. 4.) vo Varšave spoločnosť KenBIT, poľský priemyselný partner VRM v tomto projekte," priblížil Šimanský. Ako dodal, spoločnosť VRM zvíťazila v konkurencii spoločností ako Elbit Systems (Izrael), CAE (Kanada) a RSK MIG (Ruská federácia).

Ako informuje VRM, Poľské vzdušné sily prevádzkujú 32 bojových lietadiel Mig-29, pričom do konca roka 2014 bude ukončená modernizácia 16-tich z nich. Poľsko plánuje tieto stíhačky prevádzkovať až do roku 2028.