Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Vedúci služobného úradu J. Vančo navštívil detský domov v Leviciach

Na snímke vedúci služobného úradu MPSVaR Jozef Vančo. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

O týždeň Detský domov Levice oslávi Medzinárodný deň detí vo väčšej forme so súťažami a väčšou zábavou pre deti.

Levice 2. júna (TASR) - Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí vo štvrtok 1. júna navštívil vedúci služobného úradu Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVaR) SR Jozef Vančo Detský domov Levice. Ako TASR informovala riaditeľka Detského domova Levice Zuzana Králiková, MPSVaR SR sa ponúklo, že Detský domov Levice prídu navštíviť, spríjemniť deň a priniesť deťom darčeky.

"My sme si pre predstaviteľov ministerstva pripravili tančeky, recitáciu a poďakovali sme sa im. Chceli sme im ukázať, že aj v detskom domove sa dá takisto fungovať ako v normálnych domoch či rodinách. Aj keď naše deti nemajú svojich rodičov, snažíme sa im ich nahradiť," uviedla riaditeľka.

Králiková bola návštevou z MPSVaR SR prekvapená, keďže Detský domov Levice je nový. "Vznikli sme od 1.1.2017. Boli sme veľký detský domov Žitavce, no vzhľadom ku kapacitám a vzdialenostiam sa naši zriaďovatelia rozhodli, že nás rozdelia na dva menšie detské domovy. Kapacitu máme 40 detí, pričom tu aktuálne máme 33 detí. Máme dve samostatné skupiny, jednu špecializovanú samostatnú skupinu pre duševné poruchy, jednu samostatnú skupinu pre mladých dospelých a šiestich profesionálnych rodičov, ktorí poskytujú detičkám starostlivosť vo svojich bytových jednotkách. Predvčerom sa skončila ústavná starostlivosť dvom chlapcom, takže išli k biologickému otcovi. Okrem toho nám v Kalnej zmaturovala jedna mladá dospelá, ktorá takisto odišla," vysvetlila riaditeľka detského domova.

O týždeň Detský domov Levice oslávi Medzinárodný deň detí vo väčšej forme so súťažami a väčšou zábavou pre deti.