Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Lidl otvoril dve moderné predajne, na Slovensku ich má už 126

Foto: Lidl Slovenská republika

V poradí 125. a 126. predajňa diskontného reťazca Lidl sa nachádza v Novej Dubnici a v Moldave nad Bodvou.

Nová Dubnica/Moldava nad Bodvou 29. novembra (OTS) - Sieť predajní spoločnosti Lidl na Slovensku sa rozrástla na 126, v pondelok 28. novembra otvoril obchodný reťazec dve nové filiálky v Novej Dubnici a v Moldave nad Bodvou. Ide o technologicky i vizuálne najmodernejšie predajne, pričom projekt v Novej Dubnici získal medzinárodne uznávaný ekologický certifikát BREEAM v stupni „very good“.

Lidl na Slovensku v 126 predajniach, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 3800 ľudí. Diskontný reťazec od októbra zvýšil všetkým zamestnancom predajní a skladov logistických centier mzdy v priemere o 20 percent, alebo inak povedané o viac ako 130 €. O dôvod viac rozhodnúť sa pre Lidl ako svojho budúceho zamestnávateľa majú aj uchádzači o prácu, nástupné platy pre spomenuté pozície sa totiž zvýšili o 23%.


Lidl predstavil nový typ predajní
Filiálky v Novej Dubnici a v Moldave nad Bodvou sú prvými, ktoré Lidl na Slovensku predstavil v rámci svojho najmodernejšieho konceptu. Ten ponúka hneď niekoľko benefitov pre zákazníkov i zamestnancov. Podčiarkuje tiež jednu z nosných charakteristík tohto diskontného reťazca – ohľaduplnosť k životnému prostrediu. Nové predajne sú vybavené pokročilými technológiami, ako napr. spätné získavanie tepla z chladiarenských a mraziarenských zariadení, úsporné LED svietidlá v celom objekte či chladiarenské zariadenia obsahujúce chladivo na prírodnej báze. Na parkovisku sú pre zákazníkov pripravené aj nabíjacie stanice pre e-bicykle a e-automobily. Zákazníci ocenia predovšetkým širšie uličky, vďaka čomu bude nákup v Lidli ešte pohodlnejší. Predajne sú tiež vzdušnejšie a presvetlenejšie. Veľkým pozitívom sú aj zákaznícke toalety s prebaľovacími pultami a väčšie parkovacie miesta. Nové predajne ponúkajú aj vyšší komfort pre zamestnancov Lidla – ich priestory sú umiestnené na poschodí a nachádzajú sa v nich aj sprchy či školiaca miestnosť.

Foto: Lidl Slovenská republika
Predajňa v Novej Dubnici využíva biomasu
Energetická náročnosť predajne Lidl v Novej Dubnici je A0, nakoľko je ako prvá na Slovensku vykurovaná a chladená prostredníctvom centrálneho zdroja tepla využívajúceho ako zdroj biomasu. Rozloha predajnej plochy je 1400 m2 a predajňa ponúka 119 parkovacích miest pre zákazníkov vrátane 4 pre osoby so zdravotným postihnutím a dvoch pre rodiny s deťmi. Zamestnanie v nej našlo 35 ľudí.
Pri príležitosti otvorenia novej predajne, ktorá sa nachádza na Ulici na Hlinách, podporí Lidl žiakov Základnej školy Janka Kráľa. Za každý nákup v hodnote aspoň 10 € v prvý deň predaja venuje obchodný reťazec 50 centov na športové a pedagogické pomôcky. „Všetci vieme, že situácia v slovenských školách nie je ideálna. Som rád, že aj v dnešnej dobe sa nájde niekto, kto chce pomôcť školám a podporiť ich. Veľmi nás prekvapilo a zároveň potešilo, keď nás spoločnosť Lidl oslovila s cieľom podpory vo forme materiálneho vybavenia školy pomôckami. Túto aktivitu vnímame vysoko pozitívne a vážime si ju,“ povedal Mgr. Martin Staňa, riaditeľ ZŠ Janka Kráľa.

Foto: Lidl Slovenská republika
V Moldave nad Bodvou podporí Lidl dve základné školy
Environmentálne zodpovedná predajňa Lidl privítala v pondelok prvých zákazníkov aj v Moldave nad Bodvou. Predajná plocha má výmeru 1200 m2 a pre zákazníkov je pripravených 95 parkovacích miest, z toho 4 pre zdravotne hendikepovaných a 2 pre rodiny s deťmi. V Moldave nad Bodvou zamestnal Lidl 33 ľudí, predajňa sa nachádza na Rožňavskej ulici.

Za nákupy v hodnote 10 a viac € v prvý deň predaja vyčlení Lidl po 50 centov na podporu oboch štátnych základných škôl v Moldave nad Bodvou. Športové a vzdelávacie pomôcky získajú žiaci ZŠ Československej armády a ZŠ Severná. „Potešilo nás, že Lidl nezabúda na vzdelávacie inštitúcie a podporuje školy v okolí svojich predajní. S takouto pomocou sa nestretávame príliš často,“ uviedla PaedDr. Jolana Liszkaiová, riaditeľka ZŠ Československej armády.