Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Lídrami strany NAJ do eurovolieb sú B. Grimm a Ľ. Moravčík

Na snímke Branislav Grimm. Foto: TASR

Ambíciou strany je vyrovnávať regionálne rozdiely na Slovensku a presadzovať zvyšovanie životnej úrovne.

Bratislava 24. marca (TASR) – Lídrami májových volieb do Európskeho parlamentu (EP) za stranu NAJ sú učiteľ Branislav Grimm a bývalý futbalový reprezentant SR Ľubomír Moravčík. TASR o tom informoval predseda strany Viktor Béreš.

"Strana NAJ požiada v najbližších dňoch o členstvo v európskej frakcii - Európski konzervatívci a reformisti (ECR). Chceme ostať členom Európskej únie, ale chceme obhajovať záujmy Slovenska intenzívnejšie, ako to bolo zvykom doteraz," uviedol.

Ambíciou strany je vyrovnávať regionálne rozdiely na Slovensku a presadzovať zvyšovanie životnej úrovne. Preto chcú jej predstavitelia bojovať za minimálny európsky dôchodok, a to vo výške 550 eur. Taktiež chcú dosiahnuť zvyšovanie minimálnej hodinovej mzdy podľa odvetvia hospodárstva. Strana tiež považuje za potrebné definitívne ukončiť otázku brexitu.

Voľby do europarlamentu budú na Slovensku 25. mája, obyvatelia budú voliť 14 europoslancov. Hlasovacie právo majú slovenskí občania s trvalým pobytom na Slovensku, ale aj občania iného členského štátu, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt. Poslanci europarlamentu sú volení na päťročné volebné obdobie.