Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Lipavský telefonoval s Blanárom a pozval ho na návštevu Prahy

Na snímke Juraj Blanár (Smer-SD) skladá poslanecký sľub počas ustanovujúcej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) IX. volebného obdobia 24. októbra 202š v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Český minister zablahoželal Blanárovi na sociálnej sieti X už v stredu krátko po vymenovaní do funkcie.

Praha 26. októbra (TASR) - Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský vo štvrtok telefonoval s novým šéfom slovenskej diplomacie Jurajom Blanárom, ktorého zároveň pozval do Prahy. Uviedol to na sociálnej sieti X, informuje spravodajkyňa TASR.

"Dnes som zablahoželal novému slovenskému ministrovi zahraničných vecí a európskych záležitostí Jurajovi Blanárovi k menovaniu," napísal Lipavský. Počas rozhovoru podľa jeho slov vyjadril želanie, aby sa politici naďalej starali o nadštandardné vzťahy Česka a Slovenska.

Nového šéfa slovenskej diplomacie tiež pozval na návštevu ČR. "Pozval som pána ministra na návštevu Prahy, aby sme mohli pokračovať v spolupráci našich krajín," oznámil Lipavský.

Český minister zablahoželal Blanárovi na sociálnej sieti X už v stredu krátko po vymenovaní do funkcie. Dodal, že sa na spoluprácu s novým rezortným partnerom teší.







(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)