Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Lipšic sa lúčil s parlamentom: Toto sú jeho posledné slová

Na archívnej snímke reční poslanec NR SR Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA). Foto: TASR/Jakub Kotian

Lipšic zaželal Slovensku veľa úspechov, a dokonca sa v NR SR ospravedlnil.

Bratislava 24. septembra (Teraz.sk) – Hoci sa poslanec Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA) ospravedlnil, že sa poslednej piatkovej schôdze nezúčastní, napokon plénum prekvapil svojím príchodom i prejavom. Ako informoval portál topky.sk, zjavil sa tesne pred hlasovaním o dôvere premiérovi Ficovi.

"Pán predseda, nebude to prísne vzaté procedurálny návrh, ale, ale chcem sa poďakovať všetkým poslancom za spoluprácu, " začal svoj prejav Lipšic. "Vždy som sa snažil, aj keď som mal v politike tvrdé vyjadrenia, ísť po veci a nie po ľuďoch. Ak som napriek tomu, niekoho v tejto sále napriek tejto mojej snahe aj osobne urazil, tak sa mu ospravedlňujem. Želám nielen vám, ale najmä tejto krajine, Slovensku, veľa úspechov, lebo je to krajina, na ktorej mne, ale určite viacerým z nás vždy záležalo, záleží a bude záležať. Ďakujem," dodal na záver.

Poslanec pritom iba predvčerom na tlačovej konferencii avizoval, že sa vzdá poslaneckého mandátu. Reagoval tak na pondelkovú dopravnú nehodu, pri ktorej v Bratislave zrazil 72-ročného chodca, ktorý zraneniam podľahol.



Svoju budúcu pôsobnosť nevidí ani v komunálnej politike. Z verejného života sa však nestiahne úplne, v úmysle má naďalej pôsobiť napríklad ako advokát.

Auto Daniela Lipšica na mieste nehody v pondelok 19. septembra 2016.
Foto: Teraz.sk