Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Lipšic: V priebehu niekoľkých dní oznámim, či sa vzdám mandátu

Daniel Lipšic Foto: TASR/Teraz.sk

Daniel Lipšic zrazil v pondelok v Bratislave dôchodcu, ktorý zraneniam podľahol.

Bratislava 21. septembra (Teraz.sk) - Svoje rozhodnutie k vzdaniu sa poslaneckému mandátu zverejním v priebehu niekoľkých dní. Na sociálnej sieti to dnes uviedol poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA) v reakcii na pondelnajšiu dopravnú nehodu, pri ktorej v Bratislave zrazil chodca, ktorý zraneniam podľahol.

Lipšic tak reagoval na medializované informácie, podľa ktorých oznámil, že sa poslaneckého mandátu nevzdá. V statuse upresnil svoje pôvodné vyhlásenie. Teraz je podľa neho prioritou pomôcť rodine, ktorá stratila milovaného manžela, otca a starého otca. A druhou prioritou je spolupráca s vyšetrovateľmi. Otázku svojej politickej budúcnosti bude riešiť až následne.



Poslanec Lipšic zrazil 19. septembra v Bratislave 72-ročného dôchodcu. Nehoda sa stala na križovatke Kutuzovovej a Vajnorskej po 20.00 h. Lipšic šoféroval Škodu Superb, alkohol mu nezistili. Starší chodec skončil po nehode s vážnym poranením hlavy v ružinovskej nemocnici, bol v bezvedomí a krátko po nehode zomrel.