Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

L. MIKULÁŠ: Dobrovoľníci navaria bezdomovcom Štedrovečerné menu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš

Finančné prostriedky na suroviny zbierali dobrovoľníci aj na Mikulášskom jarmoku, ktorý sa uskutočnil začiatkom decembra.

Liptovský Mikuláš 11. decembra (TASR) - Liptovskomikulášski bezdomovci si v utorok 20. decembra vychutnajú pravý sviatočný obed. Dobrovoľníci v týchto dňoch pripravujú všetko tak, aby mohli aj ľudia bez prístrešia osláviť prichádzajúce vianočné sviatky. V priestoroch mestského úradu im rovnako ako v predchádzajúcich rokoch ponúknu kompletné Štedrovečerné menu.

"Obed bude pozostávať zo všetkých chodov, vrátane koláčov a dokonca pre nich pripravujeme aj balíčky z ovocia a iných vecí, ktoré ich určite potešia," povedala pre TASR dobrovoľníčka z organizácie YMCA Viera Perašínová. Vianočná kapustnica podľa nej začne o 14.00 h. Finančné prostriedky na suroviny zbierali dobrovoľníci aj na Mikulášskom jarmoku, ktorý sa uskutočnil začiatkom decembra. "Výrazne nám každý rok pomáhajú poľnohospodárske družstvá v Liptovskom Mikuláši a Smrečanoch, firmy z regiónu a veľké množstvo dobrovoľníkov. Tento rok sme dokonca získali na organizáciu Vianočnej kapustnice aj grant z Nadácie Orange," doplnila.

"Veľmi pekné gesto urobila majiteľka cukrárne z Liptovského Mikuláša, ktorá sa ponúkla, že na Štedrý deň nám dá všetky koláče, ktoré nepredá. Budeme ich následne rozdávať ľuďom v sociálnej núdzi a bez strechy nad hlavou," vysvetlila Perašínová.

Mesto Liptovský Mikuláš, Komunitné centrum Hlboké, nezisková kresťanská organizácia YMCA a Y club, Katolícka charita Liptovský Mikuláš, Červený kríž, Bratská jednota baptistov a Evanjelická diakonia každoročne v zimnom období spájajú svoje sily, aby nakŕmili ľudí bez strechy nad hlavou. Okrem jednorazovej kapustnice im od pondelka 12. decembra budú dobrovoľníci až do marca v kultúrnom dome v Palúdzke denne variť husté teplé polievky.