Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

ĽS NS považuje EÚ v jej súčasnej podobe za novodobý žalár národov

Povedal to líder strany pre voľby do Európskeho parlamentu Martin Beluský.

Banská Bystrica 14. mája (TASR) - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽS NS) považuje Európsku úniu (EÚ) v jej súčasnej podobe za novodobý žalár národov. Povedal pre TASR líder strany pre voľby do Európskeho parlamentu Martin Beluský.

Jej hlavnou úlohou v europarlamente má byť oslobodenie Slovenska spod bruselského diktátu. Rozhovor s Martinom Beluským je súčasťou projektu, v ktorom TASR predstavuje lídrov kandidátok pre voľby do Európskeho parlamentu.



Aký je váš postoj k Európskej únii?
Ľudová strana Naše Slovensko považuje Európsku úniu v jej súčasnej podobe za novodobý žalár národov, ktorý likviduje suverenitu, nezávislosť, hospodárstvo a ekonomiku Slovenska a iných členských štátov a taktiež národné a kresťanské hodnoty v spoločnosti. Naším hlavným cieľom v europarlamente bude oslobodenie Slovenska spod bruselského diktátu a obnovenie nezávislosti a samostatnosti Slovenskej republiky.

Ktoré hlavné priority chcete v europarlamente presadzovať?
Chceme zabrániť skupovaniu slovenskej pôdy cudzincami a presadiť tvrdú imigračnú politiku tak, aby imigranti, ktorí sa nechcú prispôsobiť našim hodnotám, nevytláčali Slovákov z práce, podnikania či škôl. Ďalšou prioritou je presadenie zmeny obchodných pravidiel a dotačnej politiky EÚ tak, aby bolo možné zaviesť mechanizmy na ochranu domácich poľnohospodárov a výrobcov. Chceme obnoviť slovenskú korunu, a tým ukončiť účasť SR na takzvanom eurovale, v ktorom sa Slováci s priemernou mzdou 770 eur skladajú na život obyvateľom krajín s priemernou mzdou aj viac ako 2500 eur. Inak ako odmietnutím eura sa účasti na tomto chorom finančnom systéme nezbavíme. Rovnako je naším cieľom zabrániť ďalším dotáciám na cigánskych extrémistov, a tým umožniť ich voľný pohyb do krajín EÚ. Chceme tiež zachovať Európu európsku a kresťanskú. Naši poslanci budú vždy vystupovať proti rozširovaniu EÚ o neeurópske a nekresťanské štáty, akými sú Turecko a Izrael. Nikdy nepodporíme homosexuálne manželstvá, registrované partnerstvá a adopcie.

Čo považujete za hlavné problémy vo fungovaní Európskej únie?
Skutočnosť, že je založená na byrokratickom diktáte voči členským štátom, ktorý ich pod hrozbou nemalých sankcií núti prispôsobovať všetko veľakrát úplne nezmyselným či obmedzujúcim bruselským normám.

Ako vnímate ďalšie posilňovanie kompetencií EÚ?
Ako systematickú snahu o odbúranie posledných zvyškov suverenity a nezávislosti členských štátov. Je celkom zrejmé, že tento proces smeruje k vytvoreniu jedného superštátu - Spojených štátov európskych, v ktorých Slovensko a iné členské štáty nebudú mať viac práv, ako napr. Kalifornia v rámci Spojených štátov amerických alebo Bavorsko v rámci Nemecka. Ide o priamy útok na základy našej štátnosti a návrat do obdobia spred roka 1993, keď bolo Slovensko len nesamostatným subjektom československej federácie.