Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Železnice menia pravidlá: Hliadky nechcú, kotlebovci však pokračujú

Na snímke zľava poslanci NRSR Milan Uhrík a vpravo Marian Kotleba (obaja ĽSNS). Foto: TASR/Martin Baumann

Kotleba oznámil nasadenie hliadok 11. apríla pred Železničnou stanicou vo Zvolene. Ako dodal, strana reaguje na útok na dievča, ktorý sa odohral vo vlaku smerujúcom z N. Zámkov do Zvolena 7. apríla.

Bratislava 3. augusta (TASR) - Predstavitelia politickej strany ĽSNS spúšťajú od jesene svoje vlakové hliadky aj na západnom okruhu. Uviedol to dnes podpredseda strany Milan Uhrík v reakcii na medializované informácie, že vzhľadom na zmenený prepravný poriadok Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), a.s., museli doterajšie hliadky ĽSNS vo vlakoch skončiť.

"ĽSNS patrí medzi VIP-klientov železníc. V súčasnosti máme k dispozícii deväť prenosných celosieťových celoročných cestovných lístkov v celkovej hodnote viac ako 8600 eur. Medializované správy pokladáme za trápny pokus zdiskreditovať našu prácu v prospech slušných ľudí. Takéto pokusy nám len dávajú novú odvahu a energiu pokračovať v ochrane tých, čo nechráni štát," odkázal Uhrík.

O tom, že hliadky strany Mariana Kotlebu musia skončiť, informoval v utorok (2.8.) portál pluska.sk. Odvolal sa aj na nový prepravný poriadok ZSSK. "Bez predchádzajúceho písomného povolenia ZSSK je v jej vlakoch zakázané vykonávať činnosti, ktoré nesúvisia s hromadnou osobnou dopravou a poskytovaním služieb spojených s prepravou verejnosti, a to ani s platným cestovným dokladom. Bez písomného súhlasu ZSSK je zakázané podnikať alebo vstupovať do vlakov ZSSK za týmto účelom, vykonávať predaj, propagáciu alebo uskutočňovať politickú agitáciu, podporu alebo popularizáciu názvu, značky, programu alebo hesiel politickej strany, politického hnutia alebo kandidáta, umiestňovať alebo rozdávať letáky, respektíve realizovať na tento účel alebo v súvislosti s tým akékoľvek úkony".

VIDEO: Vo vlakoch by mali skončiť hliadky kotlebovcov


Kotleba oznámil nasadenie hliadok 11. apríla pred Železničnou stanicou vo Zvolene. Ako dodal, strana reaguje na útok na dievča, ktorý sa odohral vo vlaku smerujúcom z Nových Zámkov do Zvolena 7. apríla.

Policajný prezident Tibor Gašpar uviedol, že ak by poslanci alebo členovia ĽSNS chceli zabrániť spáchaniu trestného činu, môžu tak rovnako ako hociktorí občania Slovenska urobiť a neboli by za to trestne zodpovední. Ak by však chceli využívať oprávnenia, ktoré pozná napríklad zákon o Policajnom zbore a ktoré môže využívať len jeho príslušník, môžu sa sami vystaviť trestnému stíhaniu.