Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Slovensko

Ľuboš F. popiera účasť alebo spojitosť s vraždou M. Sýkoru

Či bude Ľuboš F. väzobne stíhaný, rozhodne prokurátor do 72 hodín od jeho zadržania.

Bratislava 13. mája (TASR) - Ľuboš F., považovaný za bossa nitrianskeho podsvetia, zostáva v cele policajného zadržania v súvislosti s najnovším obvinením z vraždy silného muža bratislavského aj slovenského podsvetia z 90. rokov Miroslava Sýkoru.

Ľuboš F. dnes v prítomnosti svojho advokáta vypovedal takmer hodinu a pol a rozhodne popieral akúkoľvek účasť na vražde zakladateľa skupiny sýkorovcov, ktorá sa odohrala na začiatku februára 1997 pred bratislavským hotelom Holiday Inn na Bajkalskej ulici. TASR dnes o tom informoval právny zástupca Ľuboša F. Ladislav Kuruc.

Prípad dozoruje Odbor osobitného určenia Generálnej prokuratúry SR. Z vraždy Sýkoru polícia obvinila dovedna štyroch ľudí. Či bude Ľuboš F. väzobne stíhaný, rozhodne prokurátor do 72 hodín od jeho zadržania. Obvineného zadržala polícia v nedeľu pred polnocou v jeho dome v Nitre.

Ľuboša F. už dávnejšie obvinili z podielnictva aj vraždy Petra Čongárdyho, alias Čongiho, ktorý bol jedným z nastupujúcich bossov sýkorovcov, kde mal na starosti financie. Zavraždili ho 9. septembra 2004 v Bratislave. Ľuboša F. doteraz stíhali na slobode. Vo väzbe bol len krátky čas. V minulosti jeho meno figurovalo v súvislosti s kauzou falošných diaľničných nálepiek, keď prípad pojednával Okresný súd Bratislava II a odvolací krajský súd. Meno Ľuboša F. sa skloňovalo aj s práve rekordnou krádežou vo VÚB v Nitre. On však osobne viac ráz pre médiá striktne odmietal prepojenie na podsvetie a vyhlasoval sa za podnikateľa. Sám mal byť na strane druhej, paradoxne práve blízky skupine sýkorovcov. Križanovič, alias Duran, presunul svoje aktivity do Nitry a začal údajne spolupracovať s Ľubošom F.

Polícia o prípade obvinenia Ľuboša F. mlčí a odporučila médiám, aby sa s otázkami obrátili na Generálnu prokuratúru SR. Tá tvrdí, že vzhľadom na závažnosť skutkov a osoby obvinených sa nebude v súčasnosti vyjadrovať. "Odbor osobitného určenia Generálnej prokuratúry SR vzhľadom na závažnosť skutkov a osoby obvinených nebude v súčasnosti poskytovať bližšie informácie v tejto trestnej veci," povedala pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. K prípadu sa nevyjadrovalo ani Prezídium Policajného zboru SR.