Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Lučanský dal prešetriť kroky policajtov v prípade útoku v Bratislave

Na archívnej snímke prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský (vpravo) a ministerka vnútra SR Denisa Saková. Foto: TASR - Pavel Neubauer

K útoku malo dôjsť v máji v centre Bratislavy. Skupinou útočníkov mal byť napadnutý mladík na Kollárovom námestí. Po útoku mal zlomený stavec a zostanú mu trvalé následky.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Policajný prezident Milan Lučanský vydal pokyn na prešetrenie krokov policajtov v prípade útoku na mladíka v centre Bratislavy prezidiálnej kontrole. Pre TASR to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka v reakcii na nedeľnú výzvu hnutia Sme rodina, ktoré žiada, aby v prípade útoku konalo vedenie polície aj ministerstva vnútra.

"Taktiež Úrad kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru vykoná kontrolu postupu pri dokumentovaní a objasňovaní postupu uvedeného trestného činu. V prípade zistenia závažných pochybení bude vec odstúpená na inšpekciu ministerstva vnútra," doplnil Slivka.

K útoku malo dôjsť v máji v centre Bratislavy. Skupinou útočníkov mal byť napadnutý mladík na Kollárovom námestí. Po útoku mal zlomený stavec a zostanú mu trvalé následky. O prípade informovala televízia Markíza vo svojom spravodajstve. Podľa zverejnených informácií mali útočníci použiť boxer a nože. Polícia údajne jedného z útočníkov pozná, ale ten je stále na slobode.

Sme rodina vyzvala policajného prezidenta Milana Lučanského, aby preveril podozrenie, že prípadu nebola venovaná potrebná pozornosť pre nedostatočné personálne kapacity. Hnutie chce tiež, aby Lučanský preveril, prečo je podozrivý útočník tri mesiace po útoku stále na slobode a či napadnutému mladíkovi netreba poskytnúť ochranu.

Od ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD) očakáva hnutie záujem o tento prípad. Prípadné pochybenia vo vyšetrovaní útoku by mal podľa Sme rodina preveriť aj nový dočasný šéf sekcie kontroly a inšpekčnej služby ministerstva vnútra Adrián Szabó.