Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Ľudia sa môžu modliť za konkrétneho politika

Vianočne vyzdobený Františkánsky kostol v Bratislave. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podľa koordinátora projektu Eduarda Fila ide o darček politikom k 20. výročiu vzniku Slovenskej republiky.

Bratislava 1. januára (TASR) - Kresťanské organizácie začali kampaň "Adoptuj si svojho politika", prostredníctvom ktorej si ľudia môžu od dnes vybrať konkrétneho predstaviteľa politickej strany, za ktorého sa budú modliť.

Podľa koordinátora projektu Eduarda Fila ide o darček politikom k 20. výročiu vzniku Slovenskej republiky.


"Naším cieľom nie je propagácia konkrétnych politických strán, osobností, alebo presadzovanie politického názoru, ale je to spôsob ako prispieť k posilneniu vnímania a rozvoju pozitívnych hodnôt v našej krajine. V tomto roku chceme nájsť 5000 ľudí modliacich sa za Slovensko a "adoptovať" takmer 200 politikov," priblížil Filo.

Týmto spôsobom chcú realizátori kampane vyprosiť politikom múdrosť, zodpovednosť v rozhodovaní a zasadzovaní sa za spoločné dobro. "Sme presvedčení, že k uplatňovaniu hodnôt ako spravodlivosť, čestnosť a úcta k životu sú potrební politici, ktorí budú tieto hodnoty aj žiť. Preto chceme namiesto kritizovania, znechutenia, či dištancovania sa od politiky prebrať cez modlitbu za nich časť zodpovednosti za Slovensko a jeho budúcnosť. Ako kresťania veríme, že zjednotením sa v modlitbe môžeme účinne pomôcť dianiu na Slovensku," dodal Filo.

Záujemcovia si môžu vybrať konkrétneho predstaviteľa strany, za ktorého sa budú modliť. Registračný formulár a bližšie informácie o kampani sú na stránke www.adoptujsipolitika.sk.