Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Ľ. Kaník opustil SDKÚ-DS, do volieb pôjde so stranou s podobným názvom

Poslanec Ľudovít Kaník, archívne foto Foto: FOTO TASR/Štefan Puškáš

Informoval o tom vo svojom profile na sociálnej sieti Facebook.

Bratislava (Teraz.sk) - Bývalá vládna strana SDKÚ-DS, ktorá Slovensku dala dvoch premiérov, má v parlamente už iba jediného zástupcu – svojho predsedu Pavla Freša. Poslanec Ľudovít Kaník stranu opustil v sobotu (5.12.). Potvrdil to v telefonickom rozhovore pre TASR.

Kaník sa dnes na sociálnej sieti poďakoval všetkým členom, voličom a podporovateľom SDKÚ-DS za spoluprácu a podporu. Neplánuje ukončiť svoju politickú kariéru. „Začíname novú etapu. Obnovujeme zabudnuté a opustené princípy. V novej strane,“ napísal.

Opozičný poslanec oznámil, že mieni opäť kandidovať za politický subjekt s názvom veľmi podobným názvu jeho doterajšej materskej strany. „Vzniká strana, Demokratická skupina - SDKÚ (DS-SDKÚ), ktorá bude kandidovať už v nasledujúcich parlamentných voľbách,“ vysvetlil.

Už pred rokovaním Ústrednej rady SDKÚ-DS, ktoré sa uskutočnilo v nedeľu 29. novembra, Kaník oznámil, že za svoju stranu nebude kandidovať. „Tento krok sme uskutočnili od nedele, kedy sa konala Ústredná rada, do dnešného dňa,“ vysvetlil dnes, ako dlho trvala príprava nového politického subjektu.

„Odporúčam prísť v pondelok (7.12.) na našu tlačovú konferenciu,“ nechcel prezrádzať dopredu žiadne podrobnosti o novom projekte. V pondelok by mal zároveň predstaviť kandidátku novej strany do volieb.

O strane SDKÚ-DS dnes Kaník na sociálnej sieti napísal, že opustila princípy, na ktorých stála. „Spreneverila sa svojmu poslaniu aj voličom,“ vysvetlil svoj odchod z nej.