Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Mimoriadny vlak do Lúrd vyráža už vo štvrtok

Vlak do Lúrd Foto: wagonservice.sk

Vlak prejde viac ako 2500 km, cestujúci strávia vo vlaku dve noci.

Bratislava 28. augusta (OTS) - Už vo štvrtok 29. augusta začína svoju ďalekú cestu mimoriadny vlak na 13. Národnú púť zdravotne postihnutých do Lúrd.

Organizátorom vlakovej púte je Združenie Rodina Nepoškvrnenej. Vlak je vypravovaný z Košíc, ďalej pokračuje cez Martin do Bratislavy, kde bude v neskorých večerných hodinách z 1. nástupišťa hlavnej stanice oficiálne vypravený.

Po polnoci pokračuje v smere na Linz, Salzburg, Innsbruck, Geneve, Lyon, Toulouse – Lourdes. Vlak prejde viac ako 2500 km, cestujúci strávia vo vlaku dve noci.

Vlak je však pohodlný, vozne sú s možnosťou ležania. Tieto dali k dispozícii slovenské železnice, rakúske železnice, väčšinu spacích vozňov WAGON SERVICE travel.

Organizátor a personál vo vlaku je po rokoch skúsený, a tak je o takmer 600 cestujúcich, predovšetkým chorých i tých na invalidných vozíkoch, dobre postarané.

Vlak do Lúrd
Foto: wagonservice.sk


Návrat na Slovensko je naplánovaný na 6. septembra. Pútnický program v Lurdoch i samotné sväté miesto dávajú veľa pozitívneho a veľa viery pre uzdravenie.

Bližšie informácie je možné získať na telefónnom čísle 02/4464 5031