Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Lyžiarske stredisko Selce-Čachovo otvorilo detský areál

Ilustračné foto Foto: TASR - Adriána Hudecová

Zima nasvedčuje, že v tejto sezóne by mohlo stredisko prekonať návštevnosť asi 25.000 lyžiarov.

Banská Bystrica 10. decembra (TASR) – Hoci by lyžiarske stredisko Selce–Čachovo pri Banskej Bystrici najradšej otvorilo zimnú sezónu čo najskôr, podmienky to zatiaľ nedovoľujú. Ako pre TASR konštatoval vedúci strediska Dušan Mesík, verí, že okolo 20. decembra sa im to podarí, ale "keď to bude skôr, budeme len radi".

Selce-Čachovo obľubujú najmä lyžiari z blízkeho okolia a ich detský areál každoročne v hojnom počte využívajú malí lyžiari v rámci výcvikov škôlok a škôl. Podľa Mesíka zima nasvedčuje, že v tejto sezóne by mohli prekonať návštevnosť asi 25.000 lyžiarov, ktorí vlani zavítali do ich strediska a lyžovačku si pochvaľovali.

"V sobotu (9.12.) sme spustili detský lanový vlek a podmienky sú veľmi dobré aj pre sánkovačku. Máme prírodný sneh a pri dobrom mrazivom počasí postupne zasnežujeme hlavné zjazdové trate. Potrebujeme ešte zopár chladných nocí, aby sme to dosnežili a trate boli kvalitné," konštatoval Mesík.

Bežkári, ktorí sa vyberú do tejto oblasti, sú na tom lepšie. Trať okolo Selčianskeho dielu je upravená v dĺžke 10 kilometrov a rovnako je upravená i trojkilometrová trasa cez Selčiansku dolinu. Je tam od 25 do 40 centimetrov snehu.