Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 5. jún 2024Meniny má Laura
< sekcia Slovensko

M. KLÁTIK: Vianoce nám pripomínajú udalosť, keď ľudstvo dostalo vzácny

Na snímke generálny biskup Evanjelickej cirkvi augsburgského vyznania na Slovensku Miloš Klátik. Foto: TASR - Michal Svítok

Podľa slov generálneho biskupa Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku Miloša Klátika Vianoce nám pripomínajú udalosť, keď ľudstvo dostalo mimoriadne vzácny dar.

Bratislava 21. decembra (TASR) - Podľa slov generálneho biskupa Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku Miloša Klátika Vianoce nám pripomínajú udalosť, keď ľudstvo dostalo mimoriadne vzácny dar.

"Príchod Boha - Syna, Ježiša Krista, ktorý sa stal kvôli nám človekom, vzal na seba naše hriechy a je naším Spasiteľom, znamená viac ako pozitívny prínos pre vývoj ľudstva a jednotlivcov. On prichádza aj dnes a prináša dary, ktorých hodnota je trvalá. Sú to Božie dary, ktoré nemožno zohnať za žiadne peniaze, bohatstvo, ani pri akomkoľvek veľkom vplyve, ale paradoxne, možno ich mať zadarmo. Stačí ich prijať s otvoreným srdcom a vierou. Sú to dary radosti a pokoja nielen v zmysle príjemnej nálady, ale vnútornej sily, vyrovnanosti a istoty toho, že Pán Boh v Ježišovi Kristovi je vždy blízko nás,"
povedal Klátik pre TASR.

Na otázku, ako v jeho rodine prežívajú Vianoce, generálny biskup vyzdvihol, že predovšetkým venujú pozornosť vianočným službám Božím. Potom nasleduje vzácne stretnutie pri spoločnom štedrovečernom stole. "Sme šťastní, že už viac rokov môžeme Štedrý večer i Prvý sviatok vianočný prežívať v našej domácnosti aj s našimi rodičmi. Stretávame sa tri generácie pri jednom stole, čo nie je až taká samozrejmosť. Začíname spoločnou modlitbou, nasleduje večera. Po večeri si čítame z Biblie a spievame piesne z Evanjelického spevníka. Až potom nasleduje rozbaľovanie darčekov," priblížil slávenie Vianoc vo svojej rodine Klátik.

Generálny biskup ECAV spolu s manželkou, evanjelickou farárkou Oľgou Klátikovou, želajú veriacim aj ostatným obyvateľom Slovenska Božou láskou, radosťou a pokojom požehnané Vianoce i celý nastávajúci rok 2015.