Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

M. Krajniak v pléne podporil K. Hatrákovú za komisárku pre deti

Na archívnej snímke z 26. januára 2022 minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) prichádza na 54. rokovanie vlády SR v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Minister uviedol, že informácie, ktoré sa o nej zverejnili, sú podľa neho v "príkrom" rozpore s informáciami, ktoré má. Označil to za mediálny lynč.

Bratislava 17. februára (TASR) - Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) podporil poslankyňu Národnej rady (NR) SR Katarínu Hatrákovú (OĽANO) za komisárku pre deti. V diskusii k voľbe vystúpil v pléne NR SR. Ak by bol poslancom, hlasoval by podľa svojich slov za ňu. Dodal, že je v konflikte záujmov, pretože obe kandidátky pozná. Myslí si, že kritika voči Hatrákovej nie je adekvátna, hovorí o "svinstvách", ktoré sa na ňu vyvalili.



Krajniak spomenul, že doteraz sa k tejto problematike nevyjadril, pretože pozná obe kandidátky, Mária Vargová je jeho podriadená na ministerstve, Hatrákovú pozná 20 rokov. "Poznám jej prácu a odborné zázemie," dodal. "Považujem za svoju povinnosť vystúpiť, pretože obe kandidátky považujem za dobré kandidátky a odborníčky v danej problematike," skonštatoval. "Svinstvo", ktoré sa na Hatrákovú vyvalilo, podľa svojich slov už dávno nezažil. Informácie, ktoré sa o nej zverejnili, sú podľa neho v "príkrom" rozpore s informáciami, ktoré má. Označil to za mediálny lynč.



Poslanec Ondrej Dostál (SaS) nesúhlasí, že ide o vyvaľovanie špiny. "Výhrady boli voči nej dlhodobo aj pred ohlásením jej kandidatúry," povedal s tým, že výhrady smerovali k jej verejne prezentovaným názorom.