Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Reakcie OPOZIČNÝCH politikov na nový návrh vlády

Na snímke vľavo poslanec Milan Krajniak (Sme Rodina) a vpravo poslanec Boris Kollár (Sme Rodina). Foto: TASR/Jakub Kotian

Dezignovaný premiér Peter Pellegrini navrhol na post ministra vnútra súčasného šéfa rezortu zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD).

Bratislava 20. marca (TASR) - Kandidát na post ministra vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) nemal doteraz nič spoločné s bezpečnostnou problematikou. Pre TASR to uviedol podpredseda Sme rodina a člen brannobezpečnostného výboru Milan Krajniak s tým, že z tejto nominácie je trochu v rozpakoch.

"Ministrom vnútra by mal byť človek, ktorý pozná, kto je kto v rezorte, čo má kto za sebou a kto má za ušami. A toto pán Drucker nepozná. Ale počkám si na jeho prvé kroky a budem konkrétnejší," dodal Krajniak.



Dezignovaný premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) navrhol na post ministra vnútra súčasného šéfa rezortu zdravotníctva Tomáša Druckera (nominant Smeru-SD). Ministerstvo zdravotníctva by po ňom mala prebrať štátna tajomníčka rezortu Andrea Kalavská. Pellegrini to v utorok povedal novinárom po tom, čo sa prezident Andrej Kiska rozhodol nevymenovať novú vládu. Pellegrini chce Kiskovi v stredu (21.3.) doručiť nový návrh na vymenovanie členov novej vlády. Zmeny na ostatných pozíciách podľa neho nebudú.

Matovič: Drucker nie je človekom, ktorý dokáže vrátiť dôveru ľudí v políciu


Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smer-SD) je síce sympatický muž, avšak ako človek, ktorý opakovane obhajoval Roberta Kaliňáka aj pri jeho najväčších kauzách, určite nie je tým, kto dokáže vrátiť dôveru ľudí v políciu. Uviedol to predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič.

"Slovensko dnes nevyhnutne potrebuje očistu polície od nominantov nitrianskej mafie, ktorej ju Robert Kaliňák zveril do správy. Slovensko potrebuje políciu úplne nezávislú na politike, a to na sto percent nedokáže verný sluha strany Smer-SD Tomáš Drucker," vyhlásil Matovič. Doplnil, že ak prezident Andrej Kiska myslel svoje slová "o dôveryhodnej vláde, ktorá nebude polarizovať Slovensko vážne, na takúto arogantnú hru strany Smer-SD nemôže pristúpiť".

Galko: Je nemysliteľné, aby Drucker dokázal zvládnuť očistu polície


Kandidát na post ministra vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) riadil rezort zdravotníctva systémom pokusov a omylov a je o ňom známe, že nedokázal premiérovi v demisii Robertovi Ficovi (Smer-SD) účinne oponovať, keď ho v priamom prenose ponížil pred verejnosťou. Vyhlásil to podpredseda SaS a člen brannobezpečnostného výboru Ľubomír Galko, ktorý považuje za nemysliteľné, že Drucker zabezpečí očistu polície.

"Je nemysliteľné, aby dokázal zvládnuť úlohy, ktoré by pred ním v rezorte vnútra stáli, ako výmena čelných funkcionárov v policajnom zbore, na inšpekcii ministerstva vnútra a celkovú očistu polície od vplyvov organizovaného zločinu," myslí si Galko.

Podľa jeho slov z nominácie Druckera vidieť, že koalícia je neschopná sebareflexie a ženie krajinu do hlbokej krízy. "Znova vyzývame koaličných poslancov, aby podporili predčasné voľby," dodal.