Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

M. Lajčák sa zúčastní na ministerskom stretnutí Bukureštského formátu

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Bukureštská iniciatíva B9 (The Bucharest 9 Initiative) bola etablovaná v roku 2014 ako platforma pre prehlbovanie dialógu a konzultácie deviatich spojencov.

Bratislava 10. marca (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) sa v utorok zúčastní na ministerskom stretnutí Bukureštského formátu v litovskom Vilniuse. Informoval o tom tlačový odbor rezortu diplomacie.

"Stretnutie sa bude venovať aktuálnym témam spolupráce v NATO v zmysle záverov stretnutia hláv štátov a vlád v Londýne s dôrazom na vyváženejšie zdieľanie bremena, vzťahy s Ruskou federáciou a Čínou, ako aj bezpečnosť budovania sietí 5G, energetickú bezpečnosť a úlohu NATO voči terorizmu," spresnilo MZVaEZ. Stretnutie sa uskutoční vo Vilniuse v čase osláv 30. výročia obnovenia litovskej nezávislosti.

Bukureštská iniciatíva B9 (The Bucharest 9 Initiative) bola etablovaná v roku 2014 ako platforma pre prehlbovanie dialógu a konzultácie deviatich spojencov - Bulharska, Českej republiky, Estónska, Lotyšska, Litvy, Poľska, Rumunska, Slovenska a Maďarska.