Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

M. Lajčák udelil Zlatú plaketu A. Tomanovej Makanovej

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Foto: TASR - Martin Baumann

Lajčák ocenil dlhodobú činnosť bývalej predsedníčky v oblasti podpory rozvoja slovenskej komunity v Srbskej republike, ako aj jej vklad k rozvoju vzťahov slovenskej komunity v Srbsku so Slovenskom.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) prijal v utorok bývalú predsedníčku Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny v Srbskej republike Annu Tomanovú Makanovú pri príležitosti nedávneho ukončenia jej pôsobenia v uvedenej funkcii. Tú zastávala od roku 2003. Zároveň jej Lajčák udelil Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

Lajčák ocenil dlhodobú činnosť bývalej predsedníčky v oblasti podpory rozvoja slovenskej komunity v Srbskej republike, ako aj jej vklad k rozvoju vzťahov slovenskej komunity v Srbsku so Slovenskom. "Verím, že aj po ukončení vašej 15-ročnej misie na čele Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny budete pokračovať v aktívnom pôsobení v prospech všestranného rozvoja slovenskej komunity v Srbskej republike a ďalej sa zasadzovať za zabezpečenie jej práv v tak dôležitých oblastiach ako sú vzdelávanie, kultúra či používanie rodného jazyka," povedal Lajčák.

Minister zároveň dodal, že rezort diplomacie bude aj naďalej pokračovať v spolupráci s Národnostnou radou slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku.