Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Lubyová: Oceňujem dôveru poslancov a podnety, ktoré odzneli v diskusii

Na snímke Martina Lubyová. Foto: TASR - Jakub Kotian

M. Lubyová ostáva ministerkou školstva. Za vyslovenie nedôvery v pondelok hlasovalo iba 43 poslancov zo 105 prítomných.

Bratislava 18. februára (TASR) - Ministerka školstva Martina Lubyová (nominantka SNS) si váži dôveru od poslancov parlamentu. Oceňuje aj podnety, ktoré odzneli počas diskusie, niektoré podľa nej boli politicky podfarbené. Opozičná poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO) považuje diskusiu počas odvolávania Lubyovej za užitočnú.

"Veľmi mi záleží na školstve a na vede, na osude ľudí, ktorí tam pracujú a budem sa snažiť čo najlepšie naďalej pokračovať vo všetkých reformách a zmenách, ktoré sme sa doteraz snažili naštartovať," uviedla ministerka po hlasovaní.

Napriek neúspešnému odvolávaniu ministerky si Remišová myslí, že počas schôdze išlo o užitočnú diskusiu. "My sa nevzdávame, pretože našou úlohou ako opozície je chrániť peniaze občanov, aby sa nerozhadzovali na rôzne pochybné dotácie a prinášať riešenia na zlepšenie nášho školstva," vyhlásila Remišová s tým, že Lubyová počas celej mimoriadnej schôdze nevyvrátila ani jeden z faktov, na ktoré upozorňovali.

Lubyová ostáva vo funkcii. Za vyslovenie nedôvery ministerke školstva v pondelok hlasovalo iba 43 poslancov zo 105 prítomných. Opozícia chcela ministerku odvolať pre prideľovanie stimulov na projekty na výskum a vývoj. Poukazovala na odkopírované posudky, zvyšovanie bodov, či údajné omyly a preklepy. Problémom je podľa opozície aj neriešenie eurofondového škandálu z leta 2017.

Ministerka obvinenia odmietla, vidí za nimi politizáciu zo strany opozície. V súvislosti so stimulmi zopakovala, že už prijala personálne rozhodnutia. Za ministerku sa postavili viacerí koaliční poslanci aj vláda.