Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Lubyová: V tomto roku by som chcela odovzdať dobrú prácu aj v športe

Na snímke ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová. Foto: TASR - Jakub Kotian

Šéfka rezortu školstva poznamenala, že veľkou prioritou je oblasť regionálneho školstva a učiteľské platy.

Bratislava 11. marca (TASR) – Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová (nominantka SNS) sa chce v tomto roku okrem Národného programu rozvoja a výchovy vzdelávania zamerať aj na oblasť športu. Uviedla to v rozhovore pre TASR.

"Keď som nastupovala na pozíciu ministerky, tak som bola okolnosťami nútená dať si za prvú prioritu riešenie situácie v oblasti čerpania eurofondov. Zamerala som sa viac na oblasť vedy a výskumu, lebo tam to čerpanie eurofondov v prvom rade patrí,"
zhodnotila Lubyová. Tá nastúpila do funkcie po tom, čo vystriedala na poste ministra Petra Plavčana, ktorý po kritike pre rozdeľovanie eurofondov na výskum a inovácie abdikoval na svoju funkciu koncom augusta 2017.

Lubyová poznamenala, že veľkou prioritou je oblasť regionálneho školstva a učiteľské platy. Vyzdvihla aj problémy spojené s reformou, takzvaným Národným programom rozvoja a výchovy vzdelávania, ktorý je pre ňu jednou z najdôležitejších priorít tohto roka.

"Ďalšou nemenej dôležitou prioritou je pre mňa aj šport. Najprv som sa však musela sústrediť na eurofondy. V tomto roku by som chcela ešte odovzdať skutočne dobrú prácu aj v tom športe,"
poznamenala Lubyová. Rezort chce v tomto smere podľa jej slov pracovať na tom, aby sa šport viac priblížil deťom v školách, ľuďom v regiónoch, ale i seniorom.

Ministerka poznamenala, že v tomto roku sa chce zaoberať aj oblasťou vysokého školstva. "V oblasti vysokých škôl chceme urobiť nový zákon o kvalite vysokých škôl a zriadiť akreditačnú agentúru, ktorá ich bude hodnotiť," uzavrela.