Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Slovensko

Ministrovi kultúry stačilo na odpoveď Magdy Vášáryovej jedno slovo

Marek Maďarič Foto: TASR

Áno, povedal Maďarič na margo pokračovania procesu digitalizácie kultúrneho dedičstva a vrátil sa na svoje miesto v pléne. Svoju odpoveď na túto tému rozvinul až po dodatočnej otázke poslankyne.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Jedno slovo stačilo ministrovi kultúry Marekovi Maďaričovi (Smer-SD), aby zodpovedal otázku poslankyne Magdalény Vášáryovej (SDKÚ-DS) počas štvrtkovej hodiny v pléne Národnej rady SR.

Tá sa zaujímala, či plánuje rešpektovať podpísané zmluvy týkajúce sa digitalizácie kultúrneho dedičstva.

Poznamenala pritom, že otázku kladie v kontexte informácií, že krátko pred voľbami ako minister kultúry podpísal zmluvy so súkromnými spoločnosťami, čím mal údajne ohroziť záchranu národných pamiatok.

"Áno," povedal Maďarič na margo pokračovania procesu digitalizácie a vrátil sa na svoje miesto v pléne. Svoju odpoveď na túto tému rozvinul až po dodatočnej otázke poslankyne.

Prekvapil ho negativistický postoj zákonodarkyne SDKÚ-DS k súkromným podnikom. "Ale to je váš problém ako pravicovej političky," povedal.

Šéf rezortu kultúry poukázal, že viacero národných projektov malo túto podmienku zakomponovanú už pri svojom schvaľovaní, teda v čase, keď nebol ministrom. Nabádal pritom poslankyňu, aby problematiku digitalizácie neohraničovala na tento proces v Slovenskej národnej knižnici (SNK), ako to zvykne robiť.

"Ale chápem to vzhľadom na určitých vašich informátorov. Ste priam posadnutá témou SNK. Držím vám palce naďalej v tejto vašej nekompetentnej poslaneckej investigatíve," uzavrel.