Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Monika Pažinková končí ako šéfka ÚDZS, rezignovala

Na archívnej snímke predsedníčka Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Monika Pažinková. Foto: TASR - Miroslav Košírer

Na čele úradu bola od júla 2012, keď ju na návrh vtedajšej ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej vymenovala vláda.

Bratislava 30. marca (TASR) - Šéfka Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) Monika Pažinková končí vo funkcii. "Dnešným dňom podala predsedníčka ÚDZS rezignáciu vláde, to znamená, že jej funkcia zaniká 30. aprílom v zmysle zákona," povedal po dnešnom rokovaní kabinetu minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD).

Pažinková bola na čele úradu od júla 2012, keď ju na návrh vtedajšej ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej (nominantka Smeru-SD) vymenovala vláda. Na jej odchode sa spolu s Druckerom dohodli na utorňajšom (29.3.) stretnutí. "Vzájomne sme sa zhodli na tom, že toto je najlepší spôsob," doplnil šéf rezortu.

Návrh na nového šéfa ÚDZS chce Drucker predstaviť v najbližších týždňoch. O akých kandidátoch konkrétne uvažuje, nespresnil. "Mám nejaké vytypované osoby, s ktorými momentálne diskutujem," skonštatoval s tým, že úrad by mal viesť človek zo sektora so skúsenosťami z dohľadu či zdravotných poisťovní.

Zmenu Drucker nevylúčil ani na poste podpredsedu ÚDZS, ktorý v súčasnosti zastáva Martin Senčák. Osobne s ním zatiaľ nehovoril. O tejto otázke chce diskutovať s novým šéfom úradu.