Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

MACHÁČKOVÁ: Ak bude #Sieť spolupracovať so Smerom, vzdám sa členstva

Na archívnej snímke zľava Katarína Macháčková, Radoslav Prochádzka a Katarína Cséfalvayová Foto: TASR/Dušan Hein

Strana #Sieť už pozvánku na povolebné rokovanie so Smerom-SD dostala, uskutočniť sa má už dnes večer. Rokovať chce o svojich ôsmich programových prioritách doplnených o ďalšie dve požiadavky.

Prievidza/Bratislava 13. marca (TASR) - Ak bude #Sieť spolupracovať so Smerom-SD, jej podpredsedníčka Katarína Macháčková sa vzdá svojho členstva v strane. Uviedla to pre TASR v reakcii na dnešné rokovanie Predsedníctva #Siete, ktoré sa rozhodlo, že sa strana zúčastní na rokovaní so Smerom-SD.

"Môj postoj k spolupráci so stranou Smer-SD sa nemení, považujem to za principiálnu vec. Je to vec, ktorú sme sľúbili svojim voličom a ja tento sľub aj dodržím. Znamená to, že pokiaľ by mala #Sieť spolupracovať so Smerom-SD, vzdám sa členstva v strane," zdôraznila Macháčková.

Milí priatelia, len v piatok som si prevzala osvedčenie o zvolení za poslanca NR SR a už stojím pred zásadným rozhodnutí...

Zveřejnil(a) Katarína Macháčková dne 13. březen 2016


#Sieť už pozvánku na povolebné rokovanie so Smerom-SD dostala, uskutočniť sa má už dnes večer. Rokovať chce o svojich ôsmich programových prioritách doplnených o ďalšie dve požiadavky. A to účasť opozície na kontrole moci, najmä v zdravotníctve a doplnenie vyšetrovacieho tímu Gorila.

Podľa #Siete je po sneme SNS zrejmé, že Slovensko má len dve možnosti, a to vládu opierajúcu sa o parlamentnú väčšinu alebo úradnícku vládu, ktorá krajinu povedie k predčasným voľbám. "Predsedníctvo #Siete konštatovalo, že pre posúdenie, ktorá z týchto možností je pre SR užitočnejšia, potrebuje vedenie strany oficiálne stretnutie s vedením Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd," dodal dnes po rokovaní predsedníctva strany jej podpredseda Andrej Hrnčiar.

Podľa Hrnčiara bolo uznesenie predsedníctva prijaté jednomyseľne. Na zasadnutí sa Macháčková nezúčastnila, rovnako ako Miroslav Beblavý, ktorý bol na dovolenke.