Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

M. Maďarič: V Národnej rade SR sedia extrémisti

Marek MaďaričFoto: TASR/Štefan Puškáš

Počas mimoriadnej schôdze parlamentu venovanej postoju vlády k ombudsmanke to vyhlásil minister kultúry Marek Maďarič.

Bratislava 30. januára (TASR) - Veľkej časti opozície je verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová ľahostajná. Sväté im však je, ak môžu využiť každú príležitosť kopnúť si do Smeru-SD. Počas mimoriadnej schôdze parlamentu venovanej postoju vlády k ombudsmanke to vyhlásil minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD).

"Na toto všetko je dnes opozícii dobrý aj Kotleba a extrémizmus. Ako som počúval schôdzu, si myslím, že extrémisti už sedia v parlamente," povedal. Maďarič ich vidí v klube OĽaNO aj SaS, ale aj medzi nezaradenými poslancami. "Ich extrémizmus je v extrémnej arogancii a extrémnej nenávisti, ktorá sa im vráti. Vy ste sa vôbec nestarali o Dubovcovú, ale o seba, aby ste sa ukázali v priamom prenose. To je váš marketingový zámer," odkázal opozícii.

Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) je presvedčený, že Smer-SD len chce zakryť, ako pozametal s inštitúciou verejnej ochrankyne práv. "Každým jedným vystúpením je čoraz zjavnejšie, že vaša nervozita a neistota stúpa. Celé je to o prezidentských voľbách. Vy sa bojíte, že sa to nevyvíja tak, ako by ste chceli," povedal.

Podľa Viliama Novotného (SDKÚ-DS) je nebezpečné, ak sa niektoré pojmy používajú nenáležite a označujú sa nimi politickí súperi, lebo dochádza k ich relativizácii. "Označovať poslancov za extrémistov je odpútanie pozornosti od reálnych extrémistov, ktorých v tejto krajine máme," konštatoval.

Daniela Lipšica (nezaradený) fascinuje, ako Smer-SD zabúda na extrémistické vyjadrenia vlastných poslancov a pamätá si len označenia z druhej strany. "Je to veľmi selektívne," podotkol. Ambíciu vládnej strany presťahovať sídlo verejného ochrancu práv z Bratislavy do Košíc vníma ako pomstu. "Presúvate sídlo práve vtedy, keď je v tejto funkcii bývalá opozičná politička a vtedy, keď sa ozvala voči vláde. To nie je nič iné ako pomsta," povedal.