Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

MAĎARIČ: Nezverejnenie koaličnej zmluvy neukráti práva verejnosti

Na snímke minister kultúry SR Marek Maďarič Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa Mareka Maďariča ľudí skôr zaujímajú programové výstupy koalície či konanie konkrétnych ministrov.

Bratislava 30. marca (TASR) - Prípadné nezverejnenie koaličnej zmluvy medzi stranami Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť nijako neukráti práva verejnosti. Myslí si to podpredseda Smeru-SD a minister kultúry Marek Maďarič.

Podľa neho ľudí skôr zaujímajú programové výstupy koalície či konanie konkrétnych ministrov. Dodal, že zmluva predstavuje vnútorný mechanizmus spolupráce koalície, a teda ide o jej vnútornú záležitosť.

"Je to materiál, ktorý má byť povinne zverejňovaný?" reagoval pre médiá po rokovaní vlády, ktorá sa dnes po prvý raz zišla v novom zložení. "Zmluvní partneri vedia, čo podpísali. Slúži predovšetkým pre nich," dodal s tým, že sa ešte nezaoberali otázkou jeho zverejnenia. "Nedomnievali sme sa, že pre slovenské médiá na tomto stojí a padá slovenský politický svet. Nechápem, prečo z tejto témy robíte takú významnú vec," poznamenal Maďarič.

Ani minister životného prostredia a podpredseda Mosta-Híd László Solymos nevidí na zverejnenie koaličnej zmluvy dôvod. "Je to zmluva medzi štyrmi stranami, je to medzi nami. Nemyslím si, že by to malo byť verejné," konštatoval.