Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Maďarské médiá: V Banskej Bystrici uspel ´slovenský Jobbik´

Marian Kotleba (ĽSNS) počas tlačovej konferencie po zvolení za predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja v 2. kole volieb predsedov samosprávnych krajov. Banská Bystrica, 24. novembra 2013. Foto: TASR/Dušan Hein

Podľa webového vydania týždenníka Heti Világgazdaság (Hvg.hu) v župných voľbách na Slovensku vyhral nacista pochodujúci vo vojenskej uniforme.

Budapešť 25. novembra (TASR) - "V Banskej Bystrici uspel slovenský Jobbik", "Kotlebovi pomohla rómska téma", "Šokujúci výsledok - vyhrala extrémna pravica" - pod týmito titulkami informovali maďarské médiá o výsledku druhého kola župných volieb na Slovensku, v ktorých post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) získal kandidát Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba.

Podľa webového vydania týždenníka Heti Világgazdaság (Hvg.hu) v župných voľbách na Slovensku vyhral nacista pochodujúci vo vojenskej uniforme.

Server poznamenáva, že Kotleba sa stal známym ako predseda niekdajšej strany Slovenská pospolitosť, ktorej členovia pochodovali v oblečení pripomínajúcom uniformy a na podujatiach neraz podnecovali k nenávisti voči Rómom.

Ľavicový denník Népszava označil výsledky župných volieb v BBSK za šokujúce.

Pravicový spravodajský server Mandiner.hu v tejto súvislosti poznamenal, že atmosféra sa na Slovensku určite zmení v tom, že extrémistické názory dostanú voľný priestor.