Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Malý areál Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku prejde obnovou

Na archívnej snímke rekonštrukcia v ÚVN v Ružomberku. Foto: TASR Miroslava Mlynárová

Dôvodom rekonštrukcie je nevyhovujúci stavebno-technický stav.

Bratislava 23. augusta (TASR) - Malý areál Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku prejde rekonštrukciou. V súčasnosti sa priestory v objekte nevyužívajú a chátrajú. Po obnove majú slúžiť na administratívne účely a dočasné ubytovanie. Predpokladané náklady predstavujú 11,41 milióna eur. Začatie obstarávania stavby v stredu odsúhlasila vláda.

"Realizovaním tejto stavby budú zabezpečené nové administratívne priestory, vybudujú sa spevnené plochy parkovísk, komunikácií a súčasťou je aj vybudovanie ubytovacích priestorov v počte približne 30 izieb na dočasné ubytovanie z dôvodu účasti na krátkodobých špecializovaných odborných zdravotníckych kurzoch pre príslušníkov Ozbrojených síl SR. Po zrealizovaní stavebných prác sa vykoná výsadba plôch zelene," načrtol rezort obrany.

Dôvodom rekonštrukcie je nevyhovujúci stavebno-technický stav. Ako sa uvádza v návrhu, dotknuté objekty a areál budovy bývalej Ústrednej vojenskej nemocnice pôvodne slúžili ako pavilón na zdravotnícke účely. Fungovalo tam detské a gynekologicko-pôrodnícke oddelenie. V rokoch 2005 až 2007 sa pavilón presťahoval do areálu ÚVN a budovy zostali prázdne.

Spresnenie predpokladaných nákladov na stavebné práce, ako aj termíny realizácie stavby budú závisieť od procesu verejného obstarávania. Ministerstvo obrany SR má proces obstarávania na zhotoviteľa začať do 15. decembra.