Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

PREMIÉR: Marek Maďarič zohrával najpodstatnejšiu úlohu pri kampani

Robert Fico Foto: TASR/Michal Svítok

Smer-SD nie je v žiadnom strese, pokiaľ ide o predvolebnú kampaň, keďže je mimoriadne politicky aktívny počas celého roka.

Bratislava 20. januára (TASR) – Parlamentné voľby budú podľa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pri normálnom vývoji v riadnom termíne v marci 2016. "Mandát súčasnej vlády sa určite neskráti, na sto percent," deklaroval v rozhovore pre TASR, čím odmietol dohady o predčasných voľbách.

Možnú demisiu spomenul vlani v decembri na HN Clube, čo na verejnosti vyvolalo množstvo špekulácií. Vysvetlil, že o demisii hovoril v súvislosti s alternatívou voči súčasnej vláde. "Bolo to v kontexte s tým, že je dobré mať stabilnú vládu, aj keď nie každý súhlasí s obsahom jej politiky, namiesto možného zlepenca," vysvetlil.

Ako dodal, Smer-SD nie je v žiadnom strese, pokiaľ ide o predvolebnú kampaň, keďže je mimoriadne politicky aktívny počas celého roka. "Pokiaľ iné politické strany sa stále neprebudili do života, tak my každý rok organizujeme celý rad konkrétnych podujatí, ktoré iné politické strany nerobia," upozornil.



Potvrdil, že za prípravu kampane bude politicky zodpovedný predstaviteľ vedenia Smeru-SD. V predchádzajúcich rokoch to bolo na pleciach podpredsedu Mareka Maďariča. Fico predpokladá, že tomu tak bude aj tentoraz. "Marek Maďarič vždy zohrával najpodstatnejšiu úlohu pri formovaní obsahových otázok kampane," dodal. Na zvyšok si strana plánuje prenajať niektorú z profesionálnych agentúr, s ktorými mala v minulosti dobré skúsenosti.



Fico chce ako volebný líder doviesť Smer-SD do úspešných volieb. "Pokúsime sa ich vyhrať a pokúsime sa o zostavenie koaličnej vlády, lebo Slovensko je odsúdené na koaličnú spoluprácu," prízvukoval s tým, že by hľadali hlavne priestor na vytvorenie veľmi silnej a stabilnej vlády. Na druhej strane je pripravený aj na to, že jeho strana napriek možnému víťazstvu skončí v opozícii. "Tak to bolo aj v roku 2010, keď Smer-SD suverénne vyhral parlamentné voľby, ale politické strany dali prednosť zlepencu, a tak to aj dopadlo," pripomenul premiér.