Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Matica slovenská vyzýva predsedov strán, aby rozhodovali zodpovedne

Na archívnej snímke tabuľa na prvej budove Matice slovenskej v Martine , ktorú postavili v rokoch 1864-65. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Po parlamentných voľbách vzniká na Slovensku situácia, keď vytvorenie stabilnej vlády bude podľa predstaviteľov Matice slovenskej komplikované.

Martin 7. marca (TASR) – Matica slovenská (MS) vyzýva všetkých predsedov politických strán, ktoré prekročili brány parlamentu, aby rozhodovali v ťažkých chvíľach Slovenska zodpovedne a predovšetkým v prospech všetkých Sloveniek, Slovákov aj predstaviteľov menšín v Slovenskej republike. Uvádza sa to vo vyhlásení vedúcich predstaviteľov MS, ktoré dnes poskytli médiám.

Matica slovenská podľa jej vedenia historicky od svojho vzniku v roku 1863 mala i má hlavnú a jedinú úlohu – ochranu slovenského národa. "Po parlamentných voľbách vzniká na Slovensku situácia, keď vytvorenie stabilnej vlády bude komplikované. V dobe tlakov na piliere národných štátov je prvoradé ochraňovať slovenské štátne záujmy a slovenskú štátnosť, ktorú sme získali na demokratických princípoch v roku 1993. Zložité úlohy, ktoré stoja pred Slovenskom, by mali priviesť všetkých našich politikov, ktorých občania zvolili vo voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky, k rozumnej spolupráci," uviedli matičiari vo vyhlásení.