Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Matica slovenská vyzýva k účasti na novembrových komunálnych voľbách

Na snímke predseda Matice slovenskej Marián Tkáč. Bratislava, 3. mája 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Výzvu nepovažujte za staromilské patetické rojčenie, ale ako racionálnu reakciu na niektoré nezdravé procesy, nabáda Matica slovenská.

Martin 28. októbra (TASR) - Matica slovenská vyzýva členov, sympatizantov a národne orientovanú časť slovenského obyvateľstva k účasti na novembrových komunálnych voľbách do orgánov obecných a mestských zastupiteľstiev. Uvádza sa to vo výzve Matice slovenskej pred komunálnymi voľbami, ktorú dnes TASR poskytol predseda Matice slovenskej Marián Tkáč.

„Matica slovenská sa s dôverou obracia i na slovenských politikov, ich strany, hnutia a koalície, ako aj na nezávislých kandidátov, aby oslovili a získali čo najväčší voličský potenciál z príslušníkov majoritného národa i národnostných menšín, s reálnou víziou ich hospodárskej prosperity, sociálnej spravodlivosti, skvalitnenia životných podmienok a upevňovania povedomia slovenskej štátnosti. A to už na komunálnej úrovni, lebo nadchádzajúce 'malé' voľby vnesú množstvo odkazov pre 'veľké' parlamentné hlasovanie vo februári 2016,“ konštatuje Matica slovenská vo vyhlásení.

„Výzvu Matice slovenskej nepovažujte za akési staromilské patetické rojčenie, no prijmite ju ako racionálnu reakciu na niektoré nezdravé procesy tzv. postmoderného globalizačného vývoja vo svete a v Európe,“ uzatvára vyhlásenie predseda Matice slovenskej Marián Tkáč.