Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Matica slovenská vyzýva na účasť na referende o ochrane rodiny

Na snímke druhá budova Matice slovenskej (MS) v Martine, kde sídli ústredie Matice. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

MS zároveň odmieta akékoľvek protiofenzívy a nabádanie voličov, aby sa na nadchádzajúcom plebiscite nezúčastnili.

Bratislava 22. januára (TASR) - Matica slovenská (MS) vyzýva svojich členov a všetkých Slovákov, aby sa zúčastnili referenda o ochrane rodiny a aby podporili svojimi súhlasnými odpoveďami tradičnú rodinu. MS zároveň odmieta akékoľvek protiofenzívy a nabádanie voličov, aby sa na nadchádzajúcom plebiscite nezúčastnili.

"Je to v priamom rozpore s demokraciou nového sveta," uvádza vo svojom vyhlásení predsedníctvo Matice slovenskej. Všeľudové hlasovanie považuje MS za vrchol priamej demokracie, v ktorej občania môžu rozhodnúť o potrebných zmenách v spoločenskom systéme.

Matica zároveň vo svojom stanovisku poukazuje na odmietnutie spotov Aliancie za rodinu zo strany viacerých televízií a na prípad moderátorky RTVS Natálii Žembovej, ktorá účinkovala v propagačnom spote. Poukazujú aj na to, že médiá ustavične útočia na cirkev za to, že podporuje konanie referenda a že politici vyzývajú občanov, aby sa na plebiscite nezúčastnili. "Je zrejmé, že tieto útoky proti referendu sa budú stupňovať," dodala MS.