Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Súd: Matovič a jeho hnutie nesmú šíriť nepravdivé výroky o Haščákovi

Na snímke poslanec NR SR Igor Matovič (Slovensko). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Hnutie Slovensko pre TASR reagovalo, že vždy hovorilo iba pravdu a overené fakty.

Bratislava 1. marca (TASR) - Hnutie Slovensko aj jeho predseda Igor Matovič sa musia zdržať zverejňovania a šírenia nepravdivých, urážlivých a hanlivých výrokov o finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi. Neodkladné opatrenie Okresného súdu Trnava potvrdil 29. februára aj krajský súd. Informovala o tom advokátska kancelária zastupujúca Haščáka. Hnutie reagovalo, že vždy hovorilo iba overené fakty a bude v tom pokračovať.

Okresný súd vlani Matovičovi a hnutiu Slovensko nariadil aj vymazať zo svojich profilov na sociálnych sieťach desiatky znevažujúcich príspevkov a videí týkajúcich sa Haščáka.

"Veríme, že Igor Matovič a jeho hnutie budú súdom nariadené právoplatné neodkladné opatrenie tentoraz rešpektovať. Po vydaní rozhodnutia súdu prvej inštancie bolo až zarážajúce, že sa Igor Matovič nielenže hanlivých výrokov nezdržal, ale svoje útoky ešte zintenzívnil a dokonca spochybňoval nezávislosť súdneho rozhodnutia," podotkol partner advokátskej kancelárie Relevans Alexander Kadela.

Hnutie Slovensko pre TASR reagovalo, že vždy hovorilo iba pravdu a overené fakty. "To sa týkalo aj informácií o pánovi Haščákovi a jeho 'podnikaní'. Budeme v tom, samozrejme, pokračovať," dodalo v stanovisku.