Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Matovič: Čím blížšie k voľbám, politici začínajú byť zodpovední

Na snímke nezaradený poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic (vľavo) a líder opozičného hnutia OĽANO Igor Matovič (vpravo) Foto: TASR - Andrej Galica

Matovič tvrdí, že prípadného pravicového zlepenca sa nebojí.

Bratislava 27. decembra (TASR) - Čím viac sa blížime k voľbám, opoziční politici začínajú byť zodpovední a uvedomujú si, že ak bude šanca, je ich povinnosťou sa dohodnúť na spolupráci. Pre TASR to v rámci bilančného rozhovoru povedal šéf OľaNO-NOVA Igor Matovič.

Aj preto, kým pred rokom priznával, že opozícia by prevziať moc nemohla, dnes tvrdí, že už je to lepšie. "Priznávam ale, že som chcel urobiť omnoho viac, aby voľby boli referendom o Robertovi Ficovi (Smer-SD). Ale policajné komando v našej rodinnej firme v auguste mi podlomilo nohy a zobralo mi vietor z plachiet," povedal Matovič.

O pravici tvrdí, že je viac pripravená aj napriek tomu, že fluktuácia v nej pokračovala aj tento rok. "V prípade štandardných strán sú presuny preto, lebo sa hovorí, že keď sa loď potápa, krysy utekajú ako prvé. Ony pozerajú na to, cez ktorú kandidátku dokážu pre seba získať čo najväčší prospech. To je prípad napr. SDKÚ-DS s výnimkou pani Lucie Žitňanskej, samozrejme. Ale väčšinou sú tie prechody prospechárske. Tu som hrdý, že u nás takéto prechody na iné kandidátky, okrem Alojza Hlinu, neboli," povedal.

Matovič tvrdí, že prípadného pravicového zlepenca sa nebojí. "Vždy je lepší zlepenec opozičných strán, ktorý si občas niečo navzájom povie, ale sa aj navzájom stráži, aby sa nekradlo. To je kľúčový parameter. Vláda Ivety Radičovej mala len dve kauzy, a to platinové sitká a daňový úrad v Košiciach. Hodnota zlodejín tu bola dokopy päť miliónov eur, to sa dnes ukradne za jeden deň," dodal.