Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Igor Matovič prešiel detektorom lži

Igor Matovič Foto: TASR/Martin Baumann

V prípade Radoslava Procházku Igor Matovič tvrdí, že by neprešiel žiadnym detektorom lži na svete. Naďalej vyzýva Procházku, aby sa nechal otestovať aj on.

Bratislava 6. júna (TASR) - Igor Matovič prešiel detektorom lži, naďalej vyzýva Radoslava Procházku, aby sa nechal otestovať aj on. Rovnako ho žiada, aby verejnosti priznal, že v prípade financovania prezidentskej kampane klamal a aby odišiel z politiky.

"Vyzývam ho, aby konečne bol chlap, postavil sa pred ľudí a povedal a priznal 'klamal som, podvádzal som, okrádal som vás, odpustite odchádzam z politiky, zabudnite'. Toto si myslím, že by bolo chlapské a mal by to urobiť," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Matovič.



Otázky Matovič dopredu poznal

Lídra OĽaNO testovala podľa jeho slov nezávislá firma, ktorú vybral Nový čas, ten aj vytvoril kľúčové otázky. Znenie otázok dopredu Matovič poznal.

Prvá bola, či chcel Radoslav Procházka zaplatiť 50 až 90 percent za inzerciu u Matoviča bez dokladu. Matovič odpovedal áno, čo detektor vyhodnotil ako pravdivú odpoveď.

Druhá otázka znela, či sa Procházka vyjadril pri úsilí platiť za inzerciu bez dokladov v duchu "veď aj tak to nemá šancu nikto skontrolovať". Matovič odpovedal áno, čo opäť stroj vyhodnotil ako pravdivú odpoveď.

V tretej otázke sa Matoviča pýtali, či vydieral Procházku tým, že urobí k tejto téme tlačovku, pretože meškali s úhradou faktúry. Matovič tvrdil, že nie, čo vyhodnotili ako pravdivú odpoveď.

"Dokázal som, čo som tvrdil," vyhlásil Matovič. Líder OĽaNO priznal, že by najradšej poslal na detektor lži všetkých politikov. V prípade Procházku tvrdí, že by neprešiel žiadnym detektorom lži na svete.

Matovič priznal, že by bol rád, keby sa hnutiu OĽaNO v prieskumoch vrátili voliči. Tí podľa prieskumov prechádzajú k Procházkovi.

"Od spoločníka Mečiarovej dcéry a parťáka firiem Mečiarovej rodiny si ja pečiatku na svoj charakter nikdy pýtať nebudem," reagoval Radoslav Procházka na výzvy a vyjadrenia Igora Matoviča.