Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Matovič: Kto si myslí, že politik pôjde za Gorilu do basy, je naivný

Igor Matovič Foto: TASR/Pavel Neubauer

Povedal to v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo líder OĽaNO Igor Matovič.

Bratislava 10. marca (TASR) - Ak si niekto na Slovensku myslí, že niektorý z politikov pre kauzu Gorila pôjde do basy, tak je úplne naivný. V diskusnej relácii televízie Markíza Na telo to vyhlásil líder OĽaNO a poslanec Národnej rady SR Igor Matovič.

"Ani pán Lipšic by za Gorilu neposlal nikoho do basy, ani pán Kaliňák nikoho nepošle do basy, žiadny politik trpieť nebude," predpovedal Matovič. Zdôvodnil to tým, že politici vyberajú vedenie polície, prokuratúry a "de facto" aj súdov. Šéf Novej väčšiny a nezávislý poslanec parlamentu Daniel Lipšic na to reagoval, že treba zmeniť systém. Ľudia by podľa neho mali sami vyberať sudcov. "Podľa mňa ľudia vedia posúdiť lepšie charakter kandidáta, ako to robí možno justičná elita," povedal.

Matovič mu vytkol, že ako dlhoročný politik je tiež zodpovedný za stav, v akom sa Slovensko v súčasnosti nachádza a mal by to priznať. Lipšic mu naopak pripomenul, že pred rokom dostal od neho ponuku na miesto na kandidátke OĽaNO. "Nestačí si založiť novú politickú stranu a pomenovať ju nová," povedal Lipšicovi Matovič. On mu oponoval tým, že za posledný rok vznikla Nová väčšina, a to Matovičovi prekáža. Priznal, že v KDH si uvedomil, že mu "mnohé veci neprejdú".