Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Rada rozdávala pokuty, najvyššiu dostal vysielateľ televízie JOJ

Foto: TASR/AP

Najvyššiu dostal vysielateľ televízie JOJ za porušenie zreteľného oddelenia reklamy, vysielacieho času vyhradeného reklamným šotom a porušenie podmienok umiestňovania produktov.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) rozdávala na svojom dnešnom zasadnutí pokuty. Najvyššiu dostal vysielateľ televízie JOJ - MAC TV, s. r. o. Pre porušenie zreteľného oddelenia reklamy, vysielacieho času vyhradeného reklamným šotom a porušenie podmienok umiestňovania produktov do programov mu uložila Rada pokutu 80.000 eur.

Vysielateľ televízie JOJ dostal pokutu 6000 eur za porušenie počtu povolených prerušení programu reklamou, ku ktorému došlo dňa 7. augusta 2016 tým, že program Deň, keď sa zastavila Zem päťkrát prerušil zaradením reklamy. MAC TV, s. r. o., dostala pokutu aj 1000 eur za to, že dňa 3. júla 2016 odvysielala program Jozef: Kráľ snov s českým dabingom.

Pokutu 8000 eur dala RVR vysielateľovi RING TV - spoločnosti INTERACTIV.ME, s. r.o., pre porušenie ochrany maloletých a zákazu vysielania reklamy a telenákupu na erotické služby, erotický tovar a erotické audiotextové služby v čase od 06.00 do 22.00 h, v súvislosti s vysielaním Sexi show, ktorý označil ako nevhodný a neprístupný pre vekovú skupinu maloletých do 18 rokov, dňa 14. augusta 2016 v čase od 05.37 do 06.55 h.

TASR informovala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.