Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Rada pre vysielanie a retransmisiu začala viesť tri správne konania

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Ferenčík

Rada začala správne konanie voči Rádiu WOW. Dôvodom je možné nevyužívanie niektorých pridelených frekvencií. Správne konanie začala tiež voči vysielateľovi Frontinus.

Bratislava 6. apríla (TASR) - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom stredajšom zasadnutí začala viesť tri správne konania. Rovnako tri správne konania zastavila. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.

Správne konanie začala voči vysielateľovi Markíza - Slovakia, konkrétne jeho programovej službe TV Markíza. Dôvodom je možné nesprávne časové zaradenie odvysielania komunikátov označujúcich sponzora programu Športové noviny.

Začala aj správne konanie voči Rádiu WOW. Dôvodom je možné nevyužívanie niektorých pridelených frekvencií. Správne konanie začala tiež voči vysielateľovi Frontinus. Vo vysielaní rádia Frontinus mohlo prísť k "porušeniu povinnosti zabezpečiť objektívnosť a nestrannosť spravodajského programu a oddelenie názorov a hodnotiacich komentárov od informácií spravodajského charakteru".

RVR zastavila správne konania voči RTVS a jeho programovej službe Jednotka. Jedno bolo vedené vo veci možného porušenia zákona v súvislosti s odvysielaním príspevku "Očkovanie proti covidu prešetrí súd v Haagu". Druhé v súvislosti s odvysielaním príspevku informujúcom o Andrejovi Babišovi v Správach RTVS. Zastavila aj správne konanie proti vysielateľovi Markíza - Slovakia, a to v súvislosti s možným nesprávnym označením programu pre maloletých na TV Markíza.