Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

TASR prichádza so zmenami v audiospravodajstve, chce ho zrýchliť

Na snímke generálny riaditeľ Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) Vladimír Puchala. Foto: TASR - Boris Lindtner

Cieľom zmien, ktoré sú výsledkom interných analýz a pripomienok zo strany odberateľov, je zrýchlenie distribúcie zvukov a zvýšenie ich kvality.

Bratislava 21. februára (TASR) - Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR) uvedie vo štvrtok 22. februára do praxe viaceré zmeny v oblasti produkcie zvukového spravodajstva. Cieľom zmien, ktoré sú výsledkom interných analýz a pripomienok zo strany odberateľov, je zrýchlenie distribúcie zvukov a zvýšenie ich kvality.

"Agentúra reaguje na požiadavky trhu. Podnety a pripomienky klientov priebežne vyhodnocujeme a keď sa ukážu ako konštruktívne a kompatibilné naprieč celým odberateľským spektrom, zavádzame ich do praxe," uviedol generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala s tým, že zvukové spravodajstvo bude po novom rýchlejšie. "Pre zrýchlenie dodávky audiospravodajstva bolo nevyhnutné pristúpiť k určitým kompromisom, viažucim sa na strih, úpravu a prepis zvukov. Jednou z priorít väčšiny klientov bola práve rýchlosť dodávky zvukov, a preto verím, že zo zmien budú benefitovať všetci odberatelia," doplnil Puchala.

Okrem skrátenia času od získania zvukovej nahrávky po jej sprístupnenie v klientskej zóne sa TASR zamerala na celkové skvalitnenie produktu. "Popri modernizácii technickej vybavenosti redaktorov kladieme zvýšený dôraz na odstraňovanie nedostatkov v samotnom procese tvorby audiospravodajstva. V tejto súvislosti sme obnovili odborné školenia redaktorov, ktoré majú prispieť k skvalitneniu zvukových záznamov," dodal šéfredaktor TASR Marián Kolár.