Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Medici sa môžu uchádzať o odbornú stáž vo vybraných nemocniciach

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Stáž je určená pre študentov lekárskych fakúlt v odbore všeobecné lekárstvo, ktorí ukončili druhý ročník.

Bratislava 26. júna (TASR) – Študenti lekárskych fakúlt si počas leta budú môcť vo vybraných nemocniciach vyskúšať prácu lekára. Súkromná sieť nemocníc spustila registráciu na piaty ročník programu letných odborných stáží Letný camp 2019. TASR o tom informovala Jana Fedáková zo siete nemocníc Svet zdravia.

"Cieľom projektu je najmä to, aby študenti získali a rozšírili si svoje odborné znalosti a praktické zručnosti aj v odboroch, s ktorými sa bežne počas svojej školskej odbornej praxi nestretnú. Súčasťou denného programu medikov budú exkurzie na špecializovaných oddeleniach, operačných sálach, no je pre nich pripravených i viacero odborných workshopov a kazuistík," priblížila.

Stáž je určená pre študentov lekárskych fakúlt v odbore všeobecné lekárstvo, ktorí ukončili druhý ročník. Prax môžu nadobudnúť v nemocniciach v Michalovciach, Trebišove, Humennom a vo Vranove nad Topľou.

Záujemcovia o účasť na podujatí sa môžu do 21. júla prihlásiť prostredníctvom online registračného formulára. K registrácii je potrebné priložiť krátky osobný profil a motivačný list.