Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Medzi najlepších slovenských lekárov patria aj traja z Rooseveltovej

Ilustračná snímka Foto: TASR

V ankete TOP lekári na Slovensku, ktorej cieľom bolo predstaviť najlepších odborníkov v slovenskej medicíne, sa na víťazných pozíciách umiestnili aj traja odborníci z Rooseveltovej nemocnice.

Banská Bystrica 1. októbra (TASR) - V ankete TOP lekári na Slovensku, ktorej cieľom bolo predstaviť najlepších odborníkov v slovenskej medicíne, sa na víťazných pozíciách umiestnili aj traja odborníci z Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

Ako informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje, najlepšie umiestnenie získal cievny a transplantačný chirurg Július Janek, ktorý sa v kategórii cievna chirurgia umiestnil na prvom mieste.

"Vnímam to ako ocenenie práce celého kolektívu oddelenia cievnej chirurgie. Taktiež ako ocenenie Transplantačného centra v Banskej Bystrici, hlavne programu transplantácie pečene. Samozrejme, veľmi ma to potešilo. Som rád, že v novinárskej obci sa nájdu novinári, ktorí hľadajú v slovenskom zdravotníctve úspechy a vidia náročnú prácu všetkých zdravotníkov," uviedol primár Janek.

Zástupcov z radov odborníkov banskobystrickej nemocnice mala na popredných miestach ankety aj kategória traumatológia, v ktorej sa na druhom mieste umiestnil Radomír Gajdoš, primár oddelenia úrazovej chirurgie – traumatológie. V kategórii genetika obsadila tretie miesto Dana Kantarská, primárka oddelenia lekárskej genetiky.

"Hlboko si vážime prácu každého nášho lekára. Je pre nás preto potešením, že prácu našich odborníkov tak vysoko ohodnotili aj pacienti a ostatní odborníci vo verejnom hlasovaní," zdôraznila riaditeľka Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníková.

Ako Maťašeje dodala, anketu už po štvrtý raz organizovali Zdravotnícke noviny a Hospodárske noviny. Nominovaných vyberali hlavní odborníci ministerstva zdravotníctva, štátne a súkromné nemocnice, ako aj čitatelia Zdravotníckych novín. Výsledkom bolo vyše sto nominovaných lekárov, z ktorých odborníci hlasovaním vybrali 33 najlepších z 11 špecializácií. Predstavia ich vo vydanej publikácii.