Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Slovensko

Medzinárodná konferencia o vzdelávacej robotike ECER bude aj v SR

Ilustračná foto. Foto: TASR – Roman Hanc

Súčasťou konferencie budú študentské prezentácie a ukážky robotov. Keďže ide o medzinárodný formát konferencie, podmienkou je prezentácia pripravená v angličtine.

Bratislava 11. marca (TASR) - Medzinárodná konferencia o vzdelávacej robotike ECER bude prvýkrát na Slovensku. Uskutoční sa v rámci medzinárodného projektu RoboCoop. TASR o tom informovala Eva Vašková z komunikačného oddelenia Centra vedecko-technických informácií (CVTI) SR.

"Konferencia ECER 2022 už tradične ponúkne okrem pútavých prezentácií aj možnosť zúčastniť sa na súťaži s medzinárodnou účasťou. Hlavným cieľom konferencie je priniesť priestor na získanie skúseností so vzdelávacou robotikou," priblížil Peter Wachter, projektový manažér RoboCoop. Ako doplnil, jubilejný desiaty ročník je naplánovaný na 25. až 29. apríla v Zážitkovom centre vedy Aurelium v Bratislave.

Súčasťou konferencie budú študentské prezentácie a ukážky robotov. Keďže ide o medzinárodný formát konferencie, podmienkou je prezentácia pripravená v angličtine.

ECAR 2022 pozostáva z dvoch kategórií. Botball je tímovo orientovaná súťaž vhodná pre študentov stredných škôl (13 – 19 rokov). Každý zúčastnený tím má oficiálny robotický set. Pri hodnotení sa dôraz kladie na plánovanie, dokumentáciu a kvalitu technického riešenia. Okrem víťazného tímu získajú špeciálne ocenenia aj tímy v kategóriách najlepšie programovanie, mechanické riešenie a dokumentácia.

Kategória Open je súťaž vhodná pre tímy, ktoré nemajú veľké skúsenosti so súťažami v robotike. Tímy môžu pracovať s vlastnými stavebnicami. Na súťaži sa môže zúčastniť ktokoľvek bez vekového obmedzenia.