Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Slovensko

Menšiny: Aj druhá výzva FPKNM chce podporiť informovanosť o sčítaní

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V prvej výzve, zverejnenej 24. novembra a určenej pre maďarskú a rómsku národnostnú menšinu, možno žiadosti predkladať do 18. decembra 2020.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Fond na podporu kultúry národnostných menšín zverejnil už druhú výzvu na rok 2021. Výzva je zameraná na podporu jednotlivých umeleckých oblastí, literárnej, publikačnej a nakladateľskej činnosti i kultúrno-osvetovej a vzdelávacej činnosti.

Splnomocnenec vlády SR pre národnostné menšiny László Bukovszky upozornil, že podobne ako v rámci prvej vyhlásenej výzvy, aj druhá sleduje záujem podporiť projekty zamerané na informovanosť príslušníkov národnostných menšín o blížiacom sa sčítaní obyvateľov, súčasti Sčítania obyvateľov, bytov a domov 2021. "I vzhľadom na pandemickú situáciu menšinové kultúrne organizácie v roku 2020 nevyužili prostriedky na informačnú kampaň. Správna rada FPKNM tak ako prioritu vo výzvach na rok 2021 zadefinovala tiež aktivity spojené s propagáciou a informovaním o sčítaní obyvateľstva, ako aj aktivity spojené s informovanosťou o menšinových právach," dodal Bukovszky.

V prvej výzve, zverejnenej 24. novembra a určenej pre maďarskú a rómsku národnostnú menšinu, možno žiadosti predkladať do 18. decembra 2020. V druhej výzve, ktorá je určená pre kultúrne aktivity aj príslušníkov ďalších uznaných národnostných menšín v SR, je termín na predkladanie žiadostí 5. január 2021. Viac informácií možno nájsť na webe kultminor.sk.