Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Meteorológovia varujú pred hmlou aj silným vetrom na horách

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dnes bude na horách silný vietor. Na hrebeňoch Vysokých a Nízkych Tatier miestami dosiahne nárazovo rýchlosť 95 až 115 kilometrov za hodinu.

Bratislava 26. decembra (TASR) - Vodiči najmä v Prešovskom a Košickom kraji by mali byť na cestách opatrní. Situáciu im môže komplikovať hmla s dohľadnosťou 50 až 200 metrov.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa pred jej tvorbou, potrvať by mala do nedele (27.12.) do 12.00 h. Hmla sa vyskytovala zrána na takmer celom území Slovenska, postupne sa však rozplýva. Pred jej tvorbou varuje aj Slovenská správa ciest (SSC). Na webe zjazdnosť.sk tiež upozorňuje, že jej vplyvom sa spolu s nízkymi teplotami môže tvoriť poľadovica.

Dnes bude na horách silný vietor. Na hrebeňoch Vysokých a Nízkych Tatier miestami dosiahne nárazovo rýchlosť 95 až 115 kilometrov za hodinu.

Bratislava 26. decembra (TASR) - Slovenská správa ciest upozorňuje vodičov na hustú hmlu v okolí Myjavy, Iliašoviec, Švábovskej stráne a Ľudvíkovho Dvora. Avizuje tam dohľadnosť do 50 metrov.

"Vo väčšej časti západného, na juhu stredného a v severozápadnej časti východného Slovenska je dohľadnosť do 100 až 200 metrov," informuje ďalej na webe zjazdnosť.sk.

Výstrahy pred tvorbou hmly aktualizoval aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Počítať s ňou treba v Bratislavskom, Banskobystrickom, Nitrianskom a Trnavskom kraji do nedele (27.12.) do 12.00 h. Vplyvom hmly a nízkych teplôt sa na cestách môže vytvárať poľadovica.