Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

MHD do Hainburgu nahradí linka Slovak Lines

Rakúska obec Hainburg an der Donau Foto: Wikipedia/Wolfgang Glock

Doterajšie ceny cestovného ostanú aj v autobusoch tohto dopravcu zachované.

Bratislava 14. januára (TASR) – Do rakúskeho Hainburgu bude od nedele 15. januára jazdiť linka Slovak Lines, ktorá postupne nahradí doterajšiu cezhraničnú linku č. 901, prevádzkovanú Dopravným podnikom Bratislava (DPB). Potvrdili to hovorcovia oboch zainteresovaných dopravcov.

Hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová uistila, že doterajšie ceny cestovného ostanú aj v autobusoch tohto dopravcu zachované. Rovnako ostáva aj hodinový interval liniek, ktoré budú jazdiť od 5.00 h do polnoci, v podobných časoch, ako premáva doterajšia linka 901. "Navyše, pribudne zastávka v Bratislave na AS Mlynské nivy, ktorá bude východiskovou i cieľovou zastávkou," upozornila Vozárová.

Hovorkyňa DPB Adriana Volfová pre TASR deklarovala, že spoločným záujmom oboch dopravcov je zefektívnenie dopravných činností na území mesta a okolia. "V tejto súvislosti sme boli informovaní o začatí prevádzky cezhraničnej linky spoločnosťou Slovak Lines," uviedla Volfová.

Informovala zároveň, že novinka neznamená okamžitý koniec linky č. 901. "Pre komfort cestujúcich, ale aj pre splnenie všetkých záväzkov zo strany DPB k tretím stranám, budú v prvých dňoch jazdiť linky oboch spoločností,“ uviedla pre TASR.