Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Slovensko

Michel aj Leyenová zablahoželali premiérovi Ficovi k vymenovaniu

Na snímke premiér Robert Fico. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Ficovi rovnako prostredníctvom siete X zablahoželala aj von der Leyenová, s ktorou si nový slovenský premiér dohodol stretnutie ešte pred konaním summitu.

Brusel 26. októbra (TASR) - Predseda Európskej rady Charles Michel aj predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová zablahoželali vo štvrtok Robertovi Ficovi k vymenovaniu za predsedu slovenskej vlády. Informuje o tom bruselský spravodajca TASR.

Michel o 15.00 h otvorí dvojdňové zasadnutie Európskej rady. Ficovi zablahoželal na sociálnej sieti X (predtým Twitter).

"Teším sa na spoluprácu s vami na Európskej rade na vzájomný prospech slovenských občanov a Európskej únie,"
uviedol Michel.



Predseda Európskej rady v stredu v liste šéfom vlád a štátov EÚ napísal, že zodpovednosťou členských krajín eurobloku je "zostať jednotní a súdržní", a to aj čo sa týka ďalšej podpory Ukrajine vrátane vojenskej pomoci.

Ficovi rovnako prostredníctvom siete X zablahoželala aj von der Leyenová, s ktorou si nový slovenský premiér dohodol stretnutie ešte pred konaním summitu.

"Robert Fico, blahoželám k vymenovaniu za predsedu slovenskej vlády. Potrebujeme silné Slovensko, najmä na podporu Ukrajiny, vybudovanie konkurencieschopnej ekonomiky EÚ so silnou priemyselnou základňou a posilnenie európskej bezpečnosti," napísala šéfka exekutívy EÚ vo svojom odkaze.



Na dvojdňovovom summite, ktorý sa začne vo štvrtok popoludní v Bruseli, budú šéfovia štátov a vlád členských krajín EÚ diskutovať o konflikte v Gaze, pomoci Ukrajine, revízii dlhodobého rozpočtu EÚ či migrácii.