Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Mikloško nepríde na pracovný obed s OĽaNO, Mistríkom a Čaputovou

František Mikloško, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Matovič minulý týždeň avizoval, že pozýva trojicu kandidátov na post prezidenta Čaputovú, Mikloška a Mistríka na rokovanie za okrúhlym stolom.

Bratislava 22. januára (TASR) - František Mikloško nepríde na pracovný obed s predstaviteľmi OĽaNO a ďalšími dvomi prezidentskými kandidátmi Robertom Mistríkom a Zuzanou Čaputovou. TASR to potvrdila jeho hovorkyňa Eva Güttlerová. Mikloško zotrváva na svojom postoji, že neuvažuje o odstúpení z prezidentského súboja v prospech iného kandidáta.

Matovič minulý týždeň avizoval, že pozýva trojicu kandidátov na post prezidenta Čaputovú, Mikloška a Mistríka na rokovanie za okrúhlym stolom. Stále si totiž myslí, že táto trojica by sa mala ešte pred prvým kolom navzájom dohodnúť na spoločnom zjednocujúcom kandidátovi, ktorého následne OĽaNO podporí. Mistrík a Čaputová pozvanie na obed prijali.

Záujemcovia o Prezidentský palác majú čas na podanie svojich kandidatúr do 31. januára do polnoci. Voľby prezidenta SR sa budú konať 16. marca. V prípade nezvolenia hlavy štátu v prvom kole sa uskutoční druhé, ktoré sa bude konať 30. marca.